Има ли я точка G?!


Пет факта за това дали я има заветната точка на еротичен екстаз при жените или... не?!



Факт 1: Попитайте гинеколог и той може да ви отговори леко уклончиво, че точка G се намира на предната стена на влагалището, а лекарите при преглед виждат само задната...

Точка G представлява участък от лигавицата, който е уплътнен. В близост е до пикочния мехур. Това крие някои рискове – да не се предизвика процес на стимулиране на естествени физиологични потребности не навреме.



Факт 2: Точка G представлява зародиш на простата. Когато човешкият ембрион се формира и все още не са се изявили неговите полови белези, в организма му се образуват зачатъците на всички закодирани в човешкия геном органи, което се отнася за всички полови органи, и женски, и мъжки. Когато се активизират хромозомите на пола, по-нататъчното развитие на органите продължава според заложената полова диференциация, т.е. ако детето ще бъде момиченце, закърняват и остават неразвити зачатъците на мъжки полови органи. По тази логика се приема, че клиторът е зародиш на пенис, а точка G – на простатата.




Факт 3 доказва все пак истинността на твърдението „Размерът няма значение“.


В различни справочници тази ерогенна зона при жените се среща или като точка G или като зона G. В първите, се сочи, че има размер на грахово зърно, във вторите, че е 1-3 см.

Но! По-важното е, че точката G се намира на разстояние 5 см от входа на влагалището, от което се прави изводът, че да се достигне тази заветна зона не се изискват кой знае какви природни свръх дадености и, дори усилия.
Необходимо е само да се премине през всички препятствия, които ограничават достъпа до точката.




Факт 4: Разочарование. Не при всички жени тази точка е еднакво чувствителна. Но не следва и да се изпада в отчаяние. Точката става все по-активна при всеки нов опит да се стимулира. Просто е необходимо... малко време.
Един полезен съвет – опитайте се да я стимулирате след оргазъм, това по-бързо ще я „тренира“.




Факт 5: Независимо дали с точка G или без тя да се включва в любовната игра, важно е заниманието да не е скучно и да води до маса приятни изживявания, силни усещания и приятни спомени. Така че препоръчително е да разширявате познанията си относно това как да черпите удоволствие при сексуалната игра. А затова се налага партньорите освен да правят любов, и да споделят усещанията си!




Стимулирането на точка G води жената до екстаз. Необходимо е само да се използва интуицията, фантазията и да се прояви малко творчество, и естествено да се действа. За тази цел ще помогнат и определени пози, трябва само да се намерят тези, които дразнят именно предната стена на вагината.