Сок от нар за сексуална мощ


Сокът от нар е полезен за сърцето, намалява риска от онкологични заболявания и освен това повишава сексуалната активност, показват данните от ново научно изследване.




Известно е, че сокът от нар е богат на антиоксиданти, които помагат за подобряване на кръвообръщението към пениса. Авторите на изследването установяват, че сокът от нар действа по същия начин, както и медикаментите за лечение на еректилни проблеми.




Част от лекарствата, повишаващи ерекцията, съдържат азотен оксид, който значително ускорява разширяването на кръвоносните съдове и съответно повишава кръвообръщанието към половите органи, разясняват свойствата на нара учените.




В клиничното изследване на екипа участват 53 доброволци на възраст между 21 и 70 години, които се оплакват от някаква степен на еректилна дисфункция.




В продължение на един месец доброволците пият по чаша натурален прясно изцеден сок от нар. След края на експерименталния период повече от половината участници съобщават за значително подобрение на еректилните им функции.




Авторите на изследването са уверени, че сокът от нар има огромен потенциал в лечението на пациенти, страдащи от еректилна дисфункция.




Нарът е богат на танинови вещества, на които се дължи и тръпчивият му вкус. Сладостта на плода идва от високото съдържание на монозахариди като фруктоза, глюкоза и захароза.




Освен, че е изключително богат на антиоксиданти, сокът от нар съдържа калий до 378 мг, магнезий, фосфор, калций, натрий, желязо, както и алуминий, силиций, хром, никел и мед и витамините С, В6, В12 и Е.




Според експерти този невероятен плод съдържа повече антиоксиданти от останалите плодове (ябълки, касис и т.н.), дори от червеното вино и зеления чай.