Цигарите, алкохолът, ходенето без гащи и извънбрачният секс са полезни


Не знам в каква последователност са полезни гореизброените леко скандални радости, но и това абсурдно твърдение е дело на задълбочен научен труд. Може би… А може някоя изпушила университетска глава да е решила, че вредното всъщност е полезно. Въпреки, че според скромното ми мнение, не виждам нищо лошо в умерената употреба на цигарите, алкохолът, ходенето без гащи и извънбрачният секс. Сигурно ще се намери някой псевдоморалист, който да изреве на умряло. Може да има и такива, които да заклеймят твърдението като тъпо, крайно и антисоциално. Не се наемам да ги разубеждавам. В крайна сметка учените дават не малко и разумни доводи в подкрепа на всяко едно от тях, плюс малко бонуси като дъвченето на дъвка, умерено пълните жени и… молитвите.
За да съм последователна, ще карам наред. Според учени от университета в Арканзас, цитирани дословно в списание “Нешънъл трибюн”, никак не е лошо да припалвате от време на време. Особено ако сте стеснителни. Никотинът в малки дози подпомага общителността – разширяването на съдовете влияе върху частите на мозъка, които са виновни за нашата социална реализация. Разбира се, не върви да си запалите цигара, ако сте на интервю за работа, но в някой бар, особено след тежка работна седмица, една цигара палната с кеф и с мисълта, че някак ви е все едно кога ще пушите пак, си е направо качествен релакс. Естествено, ако пушите. 883 200x300 Цигарите, алкохолът, ходенето без гащи и извънбрачният секс са полезни Ако не пушите, без никакви угризения може да си хванете любовник. Или любовница. Казват, че извънбрачната връзка вдига адреналина. Той пък е причината да изглеждаме по-млади. Освен това, в не малко от случаите, завъждането на извънбрачна връзка е причина да си обърнем малко повече внимание. Не само жените стават по-суетни, когато около тях се завърти някой интересен и нов субект. В интересната статия на „Труд“ за полезните вредности, е представена една статистика от социологическо проучване, проведено в далечна Австралия. Да изневеряваш е съвсем естествено според 70% от австралийците. Разбира се, почти половината от анкетираните дами, смятат, че мъжът, с когото ще се забавляват извънбрачно, трябва да е по-млад. За останалите е достатъчно той да е щедър и грижовен. Жените, които не изневеряват са сприхави, злобни и антисоциални. Те прекарват времето си в тиха завист, насочена не към онази с която техният мъж изневерява, а към самият него. Не мога да се съглася, че това мнение обобщава всички жени. Всяка дама преживява различно изневярата.
Към полезните бонуси, за които стана въпрос в началото, трябва да кажем и и няколко думи за молитвите, като гарантирам, че няма да споменавам напразно името Господне. Професорът от католическия Тринити колидж в Дъблин Брайън Макдермот е на мнение, че добре за психиката ви ако в извънредни ситуации се помолите и кажете едно простичко: Господи, помогни ми! Пак според въпросния професор жените изглеждат по-естествени, ако по време на оргазъм викат: Господи, Господи. Така се доказвала тезата, че всички ние сме негови творения. Тези викове придавали сериозност на половия акт и “освещавали” момента на зачатието. Хм, според мен въпросният професор явно има високо мнение за себе си или най-вероятно е правил малко повече секс с монахини.

3218 200x300 Цигарите, алкохолът, ходенето без гащи и извънбрачният секс са полезниСтигнахме и до ходенето без гащи. Кюлотите са били на мода в началото на миналия век. Дизайнери и мъже ги намирали за много секси. С течение на време долното бельо ставало все по-икономично. Напоследък дори е по-скоро липсващо, отколкото оскъдно. Лекарите са на мнение, че носенето на гащи е опасно за здравето, защото ластиците стягат кожата, блокират кръвоносната система и вредят на майчинската репродуктивност. И най-слабият ластик притиска вътрешностите и с възрастта води до хемороиди, а при мъжете и до проблеми с простатата. Известният белгийски професор-гинеколог Жан-Пиер Мартинез съветва жените смело да ходят без гащи освен в дните на месечния цикъл.

1051 217x300 Цигарите, алкохолът, ходенето без гащи и извънбрачният секс са полезниПредпоследният предразсъдък, който отпада са прекалено коментираните напоследък килограми, които е допустимо да тежи една жена. Непрекъснато ни втълпяват, че трябва да сме слаби и стройни. Съвети за това има много, а не малка част от дизайнерите дори се опитват да наложат като задължителен имиджа на скелетоподобната жена. Оказа се, че приятната за окото и не чак толкова вредна за здравето женска пълнота е възбуждаща. Не малка част от еротичните фантазии на мъжете са провокирани от пълнички дами. Разбира се, това съвсем не означава, че трябва да изглеждате като Пиги. Ако повечето килограми са ви проблем, намерете златната среда, защото повечето бързо отслабнали дебелани са много по-отблъскващи от приятно закръглените Еви.

4158 300x199 Цигарите, алкохолът, ходенето без гащи и извънбрачният секс са полезниИ накрая – нека пуснем духа от бутилката! Всички знаем колко полезно е да удариш 50 грама хубаво уиски след края на работния ден. А има ли по-голямо густо от една студена биричка, изпита в приятна компания? Няма! В крайна сметка повечето столетници са си пийвали редовно, но с мярка. Британската кралица-майка до смъртта си на 103 години е изпивала по каса джин “Бийфийтър” на месец, като това не й е пречило да язди кон. 119-годишната Едит Лепелетие умря, защото не й донесоха навреме всекидневната доза френски коняк. Ключовата дума тук отново е „умереност“. Да си знаеш мярката, да не преминеш тънката червена линия, зад която си просто един алкохолик, да пиеш заради удоволствието, а не от необходимост… Почти всички изброени до тук забранени и заклеймени от обществото радости обединяват в себе си необходимостта от контрол. Всичко е полезно и разрешено в границите на нормалното. А къде започват и свършват тези граници е нещо строго индивидуално и не на последно място – относително.