За страстен секс - подобрете либидото си


Намаленото сексуално желание и проблемите с ерекцията са често срещани проблеми в спалнята. Тези проблеми могат да са, както на физическо, така и на психическо ниво.


Съществуват все повече добавки, различни билки и лекарства с цел възвръщане на либидото и увереността в сексуално поведение.


Растителните масла са добър помощник за жени със загуба на сексуална възбуда и сухота във влагалището, твърди д-р Хилда Хътчерсън, клиничен професор по акушерство и гинекология в Университетския медицински център в Колумбия.


Добавянето на растителни масла в хранителния режим помага, но за препоръчване е да се направи консултация с лекар преди започването им.


Жен – шен
Има различни видове жен-шен. Сибирският жен-шен например се използва като афродизиак. Червеният корейски или азиатски жен-шен се използва в китайска народна медицина, но за неговите сексуални лечебни свойства няма много научни доказателства, споделя д-р Кристофър Сайгал, професор по урология в Калифорнийския медицински университет.



Жен-шенът помага на организма да си набави по-големи количества азотен оксид, подобно на „Виагра“, твърди Сайгал. Азотният оксид увеличава притока на кръв в огранизма.

Редица проучвания сочат, че жен-шенът няма странични ефекти, като „Виаграта“, но има подобно действие и може спокойно да бъде използван като неин заместител.


Жен - шенът снабдява организма с енергия, подобрява настроението и подсилва издръжливостта, фактори, които са от изключително значение по време на секс.



Черен кохош
В миналото, Черният кохош се е употребявал за лечение на артрити и мускулни болки. Днес се използва предимно за лечение на пременструален синдром и симптоми на менопауза, като нощно изпотяване, горещи вълни, сухота на влагалището и други.



Растението има естроген-подобни свойства. Увеличава притока на кръв към таза, което предразполага към възбуда и стимулация на сексуалния нагон, твърди д-р Хътчерсън.


L-аргинин
L-аргининът или за по-кратко наричан аргинин е аминокиселина, която подобрява някои функции на тялото, включително и на имунната система.


Аминокиселината подобно на „Виагра“ помага за производството на азотен оксид в организма, но разликата между двете е, че аргининът е естествен продукт.


За добрата възбуда при мъжете е много важно пенисът да се изпълни с кръв. Установено е, че аминокиселината аргинин подобрява притока на кръв към мъжкия полов орган.


Не е препоръчително да се взима аргинин в комбинация с други лекарства, съветва д-р Сайгал. Според него, аргининът може да се използва при лечението на сърдечни заполявания.


Гинко Билоба
Гинко Билобата е семенно дърво използвано от векове в традиционната китайска медицина. В днешно време екстракт от листа на Гинко Билоба се използва за повишаване на умствената способност, за лечението на Алцхаймер, шум в ушите, астма, умора и сексуална дисфункция.


Билката подобно на аргинина увеличава азотния оксид в организма, което позволява по-добър приток на кръв към пениса, сочат редица проучвания.

Пропуснах ли нещо ? Споделете в коментар!