Лубрикантите – тайната на добрия секс


В разгара на лятото сме - сезонът на морето, банските и страстните нощи...За да бъдат сексуалните преживявания наистина незабравими и за двамата партньори, понякога е необходимо малко повече от желание. Тук на помощ идват лубрикантите Torpido, които поради многото си плюсове, вече са неизменна част от добрия секс.


Лубрикантът е най-бързият, лесен и ефективен начин за справянето със сухотата във влагалището и болезненото триене при сексуален контакт, които могат да помрачат настроението и на двамата партньори.


Факт е, че при сексуална възбуда организма на човека произвежда естествени овлажнители, които предпазват тъканите от нараняване. В действителност, обаче, при прием на лекарства, променливо ниво на хормоните, раждане, кърмене, стрес, интензивни физически натоварвания, менопауза, консумацията на алкохол или богатата на сол диета, естественото овлажняване може да е намалено и дори да липсва, което прави сексуалния акт болезнен.


Лубрикантите са задължителни и при аналния секс , тъй като анусът няма функцията да се самоовлажнява. Освен че улесняват проникването, лубрикантите предпазват тези деликатни зони и от нараняване.


Препаратите за ежедневно измиване, често нарушават естествената среда на влагалището, предизвиквайки дискомфорт, а в някои случаи и гъбична инфекция. Затова гинеколози и сексолози препоръчват използването на лубриканти, които помагат при повишена чувствителност на лигавицата на половите органи.


Лубрикантите Torpido са комбинация от натурални екстракти с гаранциите на дерматологично и клинично тестване. Това повишава антибактериалното им действие и ги прави особено подходящи за превенция на различни видове инфекции, възникващи в резултат на посещение на плажове, СПА центрове и др.


За дамите над 35 години е препоръчително от медицинска гледна точка използването на овлажняващи средства, тъй като с възрастта секреторната функция значително намалява и естественото овлажнявяне не е достатъчно.


Лубрикантите се използват не само при липса на естествено овлажняване. Дори и при наличието на такова, овлажняващите гелове са способни да увеличат удоволствието от секса и при двамата партньори и да намалят възможността от нараняване на тъканите.


Съществуват различни видове лубриканти- такива на водна, на силиконова и на маслена основа.


Най-популярни и най-предпочитани са лубрикантите на водна основа, тъй като допълват естественото овлажняване.


Лубрикантите от гамата Torpido имат хидратиращо и хипоалергично действие, неутрално РН. Не нарушават структурата на презервативи и секс играчки. Осигуряват необходимата гладкост на проникване, предотвратяват протривания и наранявания на тъканите и са подходящи както при самозадоволяване, така и при продължителен сексуален акт. Отмиват се изключително лесно само с вода. Лубрикантите на водна основа са абсолютно безопасни за употреба с презервативи, тъй като не увреждат латекса както овлажнителите на маслена основа например.


Лубрикантите на водна основа съдържат глицерин, дейонизирана вода и безвредни консерванти. Лубриканти съдържащи билкови екстракти и витамини, каквито са Torpido, предотвратяват развитието на алергични реакции, премахват премахват неприятното усещане на сухота във вагиналната област, която води до болезнен сексуален контакт с неприятно парене, сърбеж и дразнене.


Лубрикантите от гамата на Torpido не са създадени, за да изместят даденото ни от природата, а да направят тези мигове незабравими.